In de winter van 2020/21 was er voor muzikanten weinig te doen, maar ik had zin om muziek te maken. Dus wat doe je dan? Juist. IETS!
Ik heb vijf composities geschreven voor een aantal een aantal bevriende ensembles en spelers. Omdat het niet mogelijk was ergens met z’n allen samen te komen om op te nemen, ben ik bij iedereen thuis langsgegaan om de partijen los van elkaar op te nemen. Doordat de muziek op deze manier opgenomen werd wist ik van tevoren dat de opnames niet zouden klinken als een ‘ensemble’, simpelweg omdat de muzikanten niet bij elkaar zaten. Toen ik me dit ‘probleem’ realiseerde, bedacht ik me gelijk dat het de kans bood om van de verzamelde partijen van mijn composities een remix te maken.

Één jaar later zijn de remixes af en is de EP ‘re;feel’ te beluisteren via de gangbare kanalen; check het hieronder!

Voor dit project heb ik samengewerkt met fantastische musici, die ik hieronder met veel liefde wil noemen!

Ensembles:
TROMPO
Ion collective

Muzikanten:
Fluit: Carlos Añez
Saxofoons: Tom Sanderman, Nuno Silva
Viool: Marthe Lasthuis, Claire Adams
Cello: Diederik Smulders
Contrabas: Laura Nygren
Percussie: Pedro Paixao
Drums: Frank Wintermans

Gitaren/synths/piano: Remy Alexander

 

Geïnspireerd door dit project ben ik momenteel bezig met het maken van een album met het ensemble Kluster5, waarbij zij mijn composities hebben opgenomen als ensemble. Hierdoor is het mogelijk om een ‘originele’ versie van de composities te mixen en op een album te zetten PLUS een remix versie te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.