Op 16 mei kwamen er 1150 basisschool kinderen naar Paleis het Loo om mee te doen met de grote Doe Maar Mee Band. Speciaal voor deze dag componeerde ik het Takaro-stuk ‘PALEISELIJK’ voor RKST21 en de aanwezige kinderen. De rol van de kinderen was heel belangrijk bij het uitvoeren van de muziek; zij maakten namelijk de geluiden die bij de verschillende delen van het stuk passen.
Om dat goed te laten verlopen heb ik in samenwerking met de educatie afdeling van orkest Phion een lesbrief gemaakt voor de scholen; via deze lesbrief konden de kinderen de geluiden instuderen. Op de dag zelf hebben we het stuk kort gerepeteerd en stond ik op het podium om aan te geven welk geluid wanneer gemaakt moest worden.

Met een mega bezetting van bijna 1200 mensen die mijn muziek aan het uitvoeren waren was het een onvergetelijk moment!
De verdere muzikale invulling was van Orkest de Ereprijs en Phion in samenwerking met het onnavolgbare muzikale duo van Freek+Eric , en presentatie door Kevin van den Bergh was een eenĀ 

Kijk hieronder de aftermovie terug:

Regio Oost organiseerde deze dag in samenwerking met Paleis het Loo, Orkest de Ereprijs en Phion.

Meer lezen over de Doe Maar Mee band en deze speciale dag? Neem een kijkje op: https://www.cultuuroost.nl/doemaarmeeband/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.